Scheisseimer

HETPALEIS

 

Op 24/3 wordt de voorstelling getolkt voor doven en slechthorenden!

tolken van dienst:

Jo Fermie en Lieve Roodhooft

 

Scheisseimer

wederopvoering voor volwassenen met of zonder kinderen

Al wat papa zei, was juist. Zelfs na de oorlog kon hij niet geloven dat het niet juist was. Pas veel later ben ik me gaan afvragen waarom. Mijn eigen vader …

Koenraad Tinel is amper zes als hij verwikkeld raakt in een oorlog. Zijn ouders sympathiseren met de Duitse bezetter. Veel later beseft hij dat die keuze van zijn vader in zijn verdere leven van grote invloed is geweest. Lange tijd blijft de herinnering aan die intense episode uit zijn kinderjaren diep opgeborgen in het geheugen. Tot hij een paar jaar geleden 240 taferelen met inkt en penseel op papier zet. Op vraag van HETPALEIS vertelt de nu 75-jarige beeldende kunstenaar dit indrukwekkend document humain voor het eerst live aan een publiek.
 
Scheisseimer velt geen oordeel. Het verhaal roept vragen op over de vanzelfsprekende voorbeeldfunctie van ouders en de jarenlange gevolgen die daaruit kunnen voortvloeien.
 
Na een geslaagde reeks in HETPALEIS in maart 2009 staat de voorstelling opnieuw op het programma.
 
“ Dit alles overgoten met de kinderlijke naïviteit van waaruit Tinel zijn verhaal vertelt, maakt dat het publiek gevangen blijft tussen een lach en een traan. (…) Een simpel menuet van Bach was nooit eerder zo beklijvend als op het einde van Scheisseimer.” Jesse Vanhoeck in Cutting Edge (14/3/09)

www.koenraadtinel.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .